Otu esi eweghachi okwuntughe mgbọrọgwụ echefuru na RHEL/CentOS & Fedora


Edemede a ga-eduzi gị site na usoro dị mfe iji tọgharịa paswọọdụ mgbọrọgwụ echefuru na nkesa Linux nke RHEL dị ka CentOS 8 na Fedora 35/34.

Ịtọgharị paswọọdụ onye ọrụ echefuru echefu na-achọkarị ntụziaka dị mfe ole na ole ga-eduzi gị ka ịtọgharịa paswọọdụ mgbọrọgwụ ma ị ga-emesị nwee ike ịbanye na iji paswọọdụ ọhụrụ.

Tọgharia okwuntughe mgbọrọgwụ echefuru na RHEL/CentOS & Fedora

Mbụ, malitegharịa usoro gị, na na buut menu họrọ kernel (nke kachasị nhọrọ mbụ) ịchọrọ ịbanye na pịa igodo e na ahụigodo gị.

Na ihuenyo ọzọ, ị ga-ahụ ihe ndị a kernel boot parameters, ebe a chọta ahịrị na-amalite na kernel= wee tinye parameter rd.break na njedebe dị ka egosiri na pịa igodo Ctrl + x.

Na ihuenyo na-esote, ị ga-adaba na ọnọdụ mberede, ebe a pịa igodo Tinye ka ịbanye na shei ozugbo. Ugbu a, jide n'aka na ị kwadoro na ị na-ebughachi akwụkwọ ndekọ sysroot site na iji ikike ịgụ na ide. Site na ndabara, a na-etinye ya na ọnọdụ ọgụgụ naanị nke egosiri dị ka ro.

# mount | grep sysroot

Ugbu a, bugharịa akwụkwọ ndekọ aha sysroot site na iji ikike ịgụ na dee wee kwado ikike ahụ ọzọ. Rịba ama na oge a, ikike agbanweela site na ro (na-agụ naanị) gaa na rw (gụọ na dee) dị ka egosiri.

# mount -o remount,rw /sysroot/
# mount | grep sysroot

Na-esote, bulie sistemụ faịlụ mgbọrọgwụ na ọnọdụ ọgụgụ na ide site na iji iwu na-esonụ.

# chroot /sysroot

Na-esote, jiri iwu passwd iji tọgharịa mgbọrọgwụ okwuntughe na paswọọdụ ọhụrụ wee kwado ya.

# passwd

N'oge a, ị tọgharịala mgbọrọgwụ paswọọdụ njirimara gị nke ọma. Naanị akụkụ fọdụrụnụ bụ iji ọnọdụ SELinux ziri ezi degharịa faịlụ niile.

# touch /.autorelabel

N'ikpeazụ, pịnye ọpụpụ wee pụọ ka ịmalite usoro ịmegharị SELinux.

Nke a na-ewekarị nkeji ole na ole ma ozugbo emechara, sistemụ ahụ ga-amalitegharị wee mee ka ị banye dị ka onye ọrụ mgbọrọgwụ na paswọọdụ ọhụrụ.

Ma nke ahụ bụ otu ị ga-esi tọgharịa paswọọdụ mgbọrọgwụ echefuru na RHEL/CentOS 8 na Fedora 35/34 Linux nkesa.