Otu esi etinye ma gbanwee gburugburu Desktọpụ na Fedora


Ịchọrọ iji ma ọ bụ gbalịa ebe desktọọpụ dị iche na Fedora Workstation spin, na-abụghị nke ndabara, GNOME 3. N'isiokwu a, anyị ga-egosi otú e si wụnye na ịgbanwee gburugburu desktọọpụ na Fedora Linux site na iji graphic user interface (GUI) na site na interface akara iwu (CLI).

Ịwụnye gburugburu Desktọpụ ndị ọzọ na Fedora

Iji wụnye gburugburu desktọpụ dị iche iche na Fedora, ị ga-ebu ụzọ depụta gburugburu desktọpụ niile dị site na iji iwu a.

$ dnf grouplist -v

Site na mmepụta nke iwu ahụ dị n'elu, chọọ ngalaba a na-akpọ Groups Environments dị na ya ma wụnye gburugburu desktọpụ a họọrọ site na iji iwu dnf install. Gbaa mbọ hụ na iji akara @ tinye prefix, dịka ọmụmaatụ:

$ sudo dnf install @cinnamon-desktop-environment   # Install Cinnamon Desktop in Fedora

Ịgbanwe gburugburu Desktọpụ na Fedora

Tupu nbanye, na ihuenyo nbanye, họrọ aha njirimara gị (dịka TecMint) site na ndetu aha njirimara (ọ bụrụ na enweghị onye ọrụ ọzọ, aha njirimara ga-apụta). Wee pịa akara ngosi Mmasị dị n'okpuru ebe okwuntughe dị nso na bọtịnụ Banye.

Window na-egosi ndepụta nke ọtụtụ gburugburu desktọpụ dị iche iche kwesịrị ịpụta. Họrọ desktọpụ ma ọ bụrụ na ịchọrọ, wee tinye paswọọdụ ịbanye, dị ka egosiri na nseta ihuenyo dị n'okpuru.

Mgbe nbanye, ị ga-enwezi gburugburu desktọpụ cinnamon dị ka egosiri na nseta ihuenyo na-esonụ.

N'aka nke ọzọ, wụnye switchdesk (nke a na-eji gbanwee desktọpụ site na ahịrị iwu) yana switchdesk-gui (nke a na-eji gbanwee desktọpụ site na GUI).

$ sudo dnf install switchdesk switchdesk-gui

Ozugbo i tinyechara mmemme ndị a dị n'elu, malite mmemme ịgbanwee desktọpụ switchdesk-gui site na ịchọ ya na ebe nchọta ihe omume. Mgbe ọ mepechara, họrọ desktọpụ ndabara na listi gburugburu desktọpụ dị, wee pịa OK.

Ị nwekwara ike ịgbanwe desktọpụ Fedora gị site na ahịrị iwu site na ịgafe ebe desktọpụ ahọpụtara dị ka naanị arụmụka na iwu switchdesk, dịka ọmụmaatụ, ịgbanwe gaa na cinnamon, mee iwu a.

$ sudo switchdesk cinnamon

Ọ gwụla! N'isiokwu a, anyị egosila otu esi etinye ma gbanwee gburugburu desktọpụ na Fedora Linux. Ọ bụrụ na ị nwere ajụjụ ọ bụla ma ọ bụ ajụjụ, jiri ụdị nkọwa n'okpuru jụọ anyị.