mintBackup – Ndabere dị mfe na ngwa weghachi maka Linux Mint


mintBackup bụ ihe ndabere data nkeonwe dị mfe ma dị mfe iji weghachi ngwa maka Linux Mint, nke na-enye atụmatụ dị ka ịhọrọ ndekọ iji chekwaa faịlụ ndabere gị, ewezuga faịlụ na akwụkwọ ndekọ aha, yana ịhọrọ faịlụ zoro ezo na akwụkwọ ndekọ aha. Ọ na-akwado ichekwa ndepụta ngwa arụnyere na sistemụ gị.

mintBackup na-abịabu nke etinyere na Linux Mint, ka imepe ya, chọọ naanị \ndabere, na menu sistemụ wee pịa ngwa a na-akpọ Backup Tool.

Ndabere data nkeonwe na Mint Linux

Iji mepụta ndabere nke data gị n'ime ndekọ ụlọ, na isi interface, n'okpuru Data nkeonwe, pịa Back Up Ugbu a.

Ọzọ, họrọ ndekọ nke ịchọrọ ịchekwa faịlụ ndabere dị ka egosiri na nseta ihuenyo na-esonụ wee pịa Forward.

Na-esote, họrọ faịlụ na akwụkwọ ndekọ aha nke ịchọrọ iwepụ na nkwado ndabere na mpaghara site na iji bọtịnụ Wepu faịlụ na Wepụ akwụkwọ ndekọ aha n'otu n'otu. Site na ndabara, ewepụrụ ndekọ nke echekwara faịlụ ndabere na ya.

Ị nwekwara ike họrọ faịlụ zoro ezo na akwụkwọ ndekọ aha iji tinye na nkwado ndabere na mpaghara, site na ịpị bọtịnụ Tinye faịlụ na tinye akwụkwọ ndekọ aha, dị ka egosiri na nseta ihuenyo na-esonụ.

Mgbe itinye ọnọdụ ndị dị n'elu (site na ịpị Tinye na nzọụkwụ gara aga), mintBackup ga-amalite usoro ndabere. Chere ka ọ mechaa!

Weghachite data nkeonwe na Linux Mint

Ka iweghachite data nkeonwe gị, pịa Weghachi dị ka egosipụtara na nseta ihuenyo na-esote.

Wee họrọ faịlụ ndabere wee họrọ ma ị ga-edegharị faịlụ ndị dị ugbu a na ndetu dị ka akọwara na interface wee pịa Forward, wee soro kpaliri.

Chekwaa Ndepụta Ngwanrọ arụnyere na Mint Linux

Iji kwadoo, ndepụta ngwanrọ arụnyere na sistemụ Mint Linux gị, n'okpuru ngalaba nhọrọ ngwanrọ, pịa Back Up Ugbu a dị ka egosiri na nseta ihuenyo na-esonụ.

Rịba ama na mintBackup ga-akwado naanị ndepụta ngwa arụnyere na njikwa ngwanrọ.

Na interface na-esote, họrọ ndepụta ngwa ị ga-echekwa. Ka ịhọrọ ngwa niile, pịa Họrọ Niile ka esi pụta ìhè na nseta ihuenyo na-esonụ. Wee pịa Forward.

Ọ bụrụ na etinyeghị ngwa gị site na Onye njikwa ngwanrọ, mintBackup na-atụ aro ka ịme iwu a na ọnụ ọnụ iji chekwaa ndepụta ngwugwu niile arụnyere na sistemụ gị:

$ dpkg --get-selections > package_list.list

Ka ilele ndepụta ahụ, jiri iwu nwamba dịka egosiri.

$ cat package_list.list

Nke ahụ bụ ihe niile ugbu a! MintBackup bụ ngwa ndabere dị mfe nke na-eme ka ọ dị mfe ịchekwa na weghachite ndabere faịlụ na akwụkwọ ndekọ aha n'ime ndekọ ụlọ. Ọ bụrụ na ị na-achọ ngwa ndabere eserese nwere njiri mara elu karịa, lelee Ngwa Ndabere Ihe eserese kacha mma maka Linux Mint.