Ịwụnye XenServer 6.5 Patches na Mgbasa Ozi Mpaghara na Remotely - Nkebi 2


Idochi nwụnye XenServer bụ ọrụ dị oke mkpa iji hụ na etinyere mmelite nchekwa na nrụnye XenServer na-adịghị ike. Ọ bụ ezie na na tiori hypervisor na-echekwa na igwe mebere ọ na-akwado, a ka nwere ụfọdụ nsogbu nwere ike ime na Citrix, yana ndị ọzọ mepere emepe, na-eme ike ha niile iji nye mmelite koodu maka adịghị ike ndị a dịka ha dị. chọpụtara.

Nke a na-ekwu, a naghị etinye mmelite ndị a na-akpaghị aka na ndabara ma chọọ mmekọrịta onye nchịkwa. Patches abụghịkwa nsogbu nchekwa mgbe niile. Ọtụtụ oge patches ga-enye nnukwu ọrụ na igwe mebere na XenServer. Itinye mmelite ndị a na-adịkarị mfe ma kwụ ọtọ na enwere ike ime ya na anya ma ọ bụ site na mgbasa ozi mpaghara (nke dị na XenServer).

Ọ bụ ezie na isiokwu a na-aga ije site na itinye patches na otu XenServer, ọ dị mkpa iburu n'obi na ọ bụrụ na ọtụtụ XenServers na-agbakọta ọnụ chọrọ ka emelite, ngwaọrụ dị na-enye ohere ka onye nwe ọdọ mmiri na-ebugharị mmelite ahụ na XenServer ndị ọzọ niile. ọdọ mmiri!

Ka anyị bido usoro imelite otu XenServer site na mgbasa ozi mpaghara. Mpaghara na ihe atụ a pụtara na onye nchịkwa etinyela faịlụ mmelite na CD/DVD/USB ma ọ bụ ngwaọrụ yiri ya na ọ ga-ejikọta mgbasa ozi a na XenServer chọrọ imelite.

Nzọụkwụ mbụ n'ime usoro a dum bụ ịnweta patches. Enwere ike nweta patches ọha dị na URL ndị a:

  1. http://support.citrix.com/article/CTX138115

Ntuziaka a ga-ejegharị site na ịwụnye XenServer 6.5 SP1 patch ma na-eji mgbasa ozi mpaghara yana izipu faịlụ mmelite na sava ahụ wee na-emelite ozugbo.

Faịlụ patch dị ebe a: http://support.citrix.com/article/CTX142355

Mkpọ mgbakwunye a nwere ọtụtụ patches etinyegoro maka XenServer 6.5. Ọ dị mkpa iburu n'uche ndetu Citrix banyere patch ọ bụla n'ihi na ọtụtụ patches chọrọ ka etinyere patches ndị ọzọ tupu! Naanị ihe achọrọ maka patch a bụ na etinyere XenServer 6.5 (nke ekwesịrị kpuchie ya).

Enwere ike ibudata faịlụ ahụ site na http ma ọ bụ site na ngwa wget.

# wget -c http://downloadns.citrix.com.edgesuite.net/10340/XS65ESP1.zip

Jiri mgbasa ozi mpaghara na-etinye patches

Ozugbo ebudatara faịlụ ahụ, ọ dị mkpa ka ewepụtara ọdịnaya dị na faịlụ zip. Enwere ike ime nke a site na ngwaọrụ gui ma ọ bụ site na ahịrị iwu site na iji ngwa 'unzip'.

# unzip XS65ESP1.zip

Mgbe emechara nke ọma, faịlụ abụọ kwesịrị ịdị ugbu a na ndekọ ọrụ ugbu a. Ihe dị mkpa ga-abụ faịlụ nwere ndọtị '.xsupdate'.

Ugbu a faịlụ 'XS54ESP1.xsupdate' kwesịrị ka e depụtaghachi ya na mgbasa ozi nwụnye. Ozugbo ebufela faịlụ ahụ na mgbasa ozi, jikọọ mgbasa ozi na XenServer chọrọ patch ahụ.

N'ebe a, a ga-achọ onye nleba anya na ahụigodo ejikọrọ na ihe nkesa iji mezue usoro mmelite. Mgbe ijikọ ihe nleba anya na XenServer, ibe njikwa njikwa XenServer kwesịrị ịhụ ya. Pịgharịa gaa na nhọrọ 'Local Command Shell' wee pịa tinye.

Nke a ga-akpali onye ọrụ maka XenServer mgbọrọgwụ njirimara paswọọdụ na mgbe ịbanye na paswọọdụ ahụ nke ọma, onye ọrụ ga-anọ na ngwa ngwa n'ime XenServer. N'oge a, ọ ga-adị mkpa ịkwanye mgbasa ozi mpaghara ka ị nweta XenServer. Iji mee nke a, ekwesịrị ikpebi aha ngwaọrụ ngọngọ site na iji ọrụ 'fdisk'.

# fdisk -l

Site na mmepụta a, aha ngwaọrụ USB nke etinyere na XenServer nwere ike ikpebi dị ka '/ dev/sdb1' na nke a bụ ihe a ga-achọ ka a na-agbanye iji nweta faịlụ mmelite. Enwere ike ịrụzu ngwaọrụ a site na iji ọrụ 'mount'.

# mount /dev/sdb1 /mnt

Na-eche na sistemụ ahụ ewepụghị njehie ọ bụla, a ga-etinye ngwaọrụ USB ugbu a na ndekọ '/ mnt'. Gbanwee na ndekọ a wee hụ na faịlụ mmelite na-egosi n'ezie na ndekọ a.

# cd /mnt
# ls

N'oge a, faịlụ mmelite ahụ nwere ike ịnweta na ihe nkesa ma dị njikere itinye ya site na iji iwu 'xe'. Ihe mbụ ị ga-eme bụ ịkwadebe faịlụ patch wee nweta UUID nke faịlụ patch na iwu 'xe patch-upload'. Nzọụkwụ a dị mkpa na a ga-emerịrị!

# xe patch-upload file-name=XS65ESP1.xsupdate

Igbe dị na-acha uhie uhie n'elu bụ mmepụta site na iwu dị n'elu ma ọ ga-adị mkpa mgbe ọ dị njikere ịwụnye patch ahụ na usoro XenServer. Ugbu a UUID nke XenServer n'onwe ya dị mkpa ma nwee ike ikpebi ọzọ site na ịnyefe arụmụka na iwu 'xe'.

# xe host-list

Ọzọ igbe dị na-acha ọbara ọbara bụ uru UUID nke a ga-achọ iji tinye patch ahụ na XenServer a. N'oge a, emela iwu niile dị mkpa na UUID kpebiri.

Otu ugboro ọzọ iji iwu 'xe' nwere arụmụka dị iche iche, a ga-agwa XenServer ka ọ wụnye ngwugwu mgbakwunye na sistemụ mpaghara a.

# xe patch-apply uuid=7f2e4a3a-4098-4a71-84ff-b0ba919723c7 host-uuid=be0eeb41-7f50-447d-8561-343edde9fad2

N'oge a, usoro ahụ ga-amalite ịwụnye mmelite ahụ mana ọ gaghị egosi ihe ọ bụla karịa cursor na-egbuke egbuke ruo mgbe usoro ahụ mechara. Ozugbo usoro ahụ laghachiri na ngwa ngwa iwu, enwere ike ịlele usoro ahụ iji gosi na etinyere patch ahụ ọzọ site na iji iwu 'xe' na arụmụka dị iche iche.

# xe patch-list | grep -i sp1

Iwu a ga-edepụta patches niile etinyere wee kpoo nke na-emepụta n'ime grep nke ga-achọ eriri 'sp1' n'agbanyeghị ikpe. Ọ bụrụ na ọ nweghị ihe eweghachiri, mgbe ahụ, patch ahụ nwere ike ịwụnyeghị nke ọma.

Ọ bụrụ na iwu ahụ weghachiri mmepụta yiri nke a na-enyo enyo dị n'elu, mgbe ahụ etinyere mkpọ mgbakwunye ahụ nke ọma!