Otu esi ebufe ihe nkiri ọkacha mmasị (Faịlụ MP4) site na Linux Terminal gaa na Apple TV gị


Ọ bụrụ na ị na-achọ ihe ngwọta maka ịkwanye ọdịnaya ihe nkiri ebudatara na Apple TV na netwọk ụlọ gị, ị nwere ike ịdaba ihe mgbochi nke ọtụtụ ndị ọrụ Linux kụrụ, nke bụ na Apple emebeghị ka ọ dị mfe ịbanye na AirPlay ha. teknụzụ.

E nwere ụzọ Otú ọ dị, na-gị .mp4 video faịlụ na enuba ha na gị Apple TV, ekele a ole na ole nifty Ruby mmemme na ọba akwụkwọ eji Airplay protocol.

Na-eche na ị na-eji Ubuntu (ma ọ bụ ihe ọ bụla Ubuntu dabeere distro) ị ga-achọ ịwụnye ihe ndabere ndị a chọrọ iji soro ngwaọrụ Apple TV gị kparịta ụka.

1. Mepee windo ọnụ ma wụnye ngwugwu \libavahi-compat-libdnssd-dev site na ịpị iwu a.

$ sudo apt-get install libavahi-compat-libdnssd-dev

2. Mgbe echichi ahụ zuru ezu jide n'aka na ị nwere ma ọ dịkarịa ala Ruby 2.0 arụnyere na usoro gị. N'ime ọdụ ụgbọ elu gị pịnye ihe ndị a iji hụ na etinyere ya n'ezie.

$ ruby --version

Ị ga-enweta nsonaazụ kwesịrị ịdị ka nke a:

ruby 2.1.4p265 (2014-10-27 revision 48166) [x86_64-linux]

Ọ bụrụ na arụnyere 1.9.x, ị ga-achọ ịkwalite ụdị Ruby gị gaa na 2.x site n'ịgbakwunye Ruby PPA na ndepụta isi mmalite gị dabara adaba. Ị ga-eme ya site na ịpị iwu ndị a na njedebe gị.

$ sudo apt-add-repository ppa:brightbox/ruby-ng

Mgbe kpaliri pịa ENTER. Agba ọzọ,

$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install ruby2.0-dev

3. Ugbu a Ruby dị ọhụrụ, anyị ga-achọ ịwụnye \gems abụọ nke ga-enye anyị ohere iziga vidiyo anyị na Apple TV. Gems anyị ga-etinye bụ ikuku na ikuku.

Iji wụnye anyị ga-achọ ịme ihe ndị a:

$ sudo gem install airplayer
$ sudo gem install airstream

Cheta na: Nke a ga-akpaghị aka wụnye ndabere achọrọ iji mee mmemme ndị a yana mmemme n'onwe ha.

4. Anyị nwere software anyị kwesịrị iyi anyị video, ma anyị kwesịrị ịma ebe na netwọk anyị Apple TV bụ (ebe iziga anyị video). Iji mee nke a, anyị na-agba ọsọ,

$ airplayer devices

Iwu a ga-ewepụta ihe ga-adị ka,

0: Apple TV (Resolution: 1280x720, Version: 200.54, IP: 192.168.0.6:7000)

Cheta na: Deba ama na adreesị IP ahụ (mwepu ': 7000') akụkụ.

5. Ugbu a na-aga n'ụzọ, ebe ọkacha mmasị gị nkiri echekwara na mgbe ahụ na a ọnụ window na-agba ọsọ na-esonụ iwu ka enuba nkiri gị Apple TV.

$ cd /path/where/video/is/
$ airstream -o IP.OF.APPLE.DEVICE ./nameofvideo.mp4

6. Ugbu a lelee TV na viola gị! Ị na-agbanye vidiyo gị na Apple TV gị.

Mmechi

Ugbu a, ụfọdụ ndị maara ihe na isiokwu a nwere ike ikuku naanị zuru ezu iji jikwaa playback nke vidiyo na Apple TV. Ọ bụla ahụmahụ m na nnukwu ikuku ikuku na-arụ ọrụ a nke ọma. Naanị m na-eji gem airplayer chọpụta adreesị IP nke Apple TV.

Ọ bụrụ na ị nwere vidiyo na-adịghị na mp4 usoro na .mkv, .avi, .mov, ha ga-mkpa ka a tọghatara ka playback na-arụ ọrụ site airstream.

Enwere m onwe gị biputere ajụjụ gị, enwere m olileanya na nke a ga-abụ usoro na-enweghị mgbu iji nweta ihe ziri ezi nke gị.